Afvallen zonder zweten

Genieten van hardlopen

Afvallen zonder zweten

27-05-2015

Enjoy Running, hardlopen met plezier. Plezier staat bij ons voorop. Daarnaast willen we natuurlijk ook gezond blijven, op gewicht blijven en soms ook nog wel wat afvallen.
Als hardloper zweet je (gelukkig maar), maar een titel als Afvallen zonder zweten triggert je dan wel.
Dus, wat doe je? Je nodigt Dolf Flinker (de man die zegt dat je kunt afvallen zonder zweten) uit om een lezing te geven. Gisteravond was het zover en kwam Dolf vertellen over 'Afvallen zonder zweten'. 25 Enjoy Running runners en introducees luisterden ademloos toe.

Dolf vertelde over het reptielenbrein (die wij allemaal hebben) en legde het NEAT-principe uit (NEAT staat voor Non-Exercise Activity Thermogenesis). Hij vertelt hoe je dit voor jezelf kunt bepalen en in je dagelijks leven kunt inpassen. Hij gaf een aantal praktische adviezen waarmee je ongewenste en ongezonde gewoonten (ook voedingsgewoonten) kunt veranderen. Het draait bij deze methode om bewustwording voor resultaat op onderbewust niveau. Dolf geeft ons ook voorbeelden waaruit blijkt dat wij ons door de marketingmachines van de voedingsindustrie vaak in de luren laten leggen. Gezonde voeding blijkt dan helemaal niet zo gezond te zijn.

Hoewel je van Dolf helemaal niet hoeft te hardlopen om af te vallen, blijven wij het natuurlijk wel doen. Zijn adviezen zijn ook prima in te passen in een levensstijl waarbij ook wordt hardgelopen.

Dolf, bedankt voor deze inspirerende en leerzame avond!

Dolf1 Dolf3

Meer informatie over Dolf Flinker en zijn werk kan je vinden op zijn website:
www.leefstijlkompaz.nl.

Enjoy Running nieuwsbrief

Blijf op de hoogte